Păstârnac

(pastinaca sativa)

Păstârnacul din familia umbeliferelor, cel care dă gustul dulce şi aroma inconfundabilă supelor şi ciorbelor „ca la mama acasă”, e folosit în alimentaţia omului încă de acum 4000 mii de ani... ►În primul an de cultură, păstârnacul face o rădăcină cărnoasă, albă sau gălbuie, fusiformă – cea care se întrebuinţează efectiv în alimentaţie –, iar din al doilea an îşi înalţă tulpina floriferă până la 2 m înălţime, făcând o mulţime de seminţe. ►Păstârnacul conţine substanţe nutritive, albuminoide, şi vitamine (B1, B2 şi C), fiind o legumă care nu trebuie să lipsească din nici o bucătărie şi din nici un regim, vegetarian sau ba.

Nota bene: articol nefinisat (fara... rezonantze avepesti). S-avem putintica rabdare...

Ia uite-i cum se strâng, românaşii... Le e dor de Casă, dragii de ei...
Au plecat olteni la coasa...